VIES – Nuttige informatie die nodig is in geval van onbeschikbaarheid van het BTW-informatie-uitwisselingssysteem

Beste klanten, vanwege talrijke vragen van u over mogelijke fouten die door het VIES-systeem worden geretourneerd en vanwege frequente gevallen van onbeschikbaarheid van VIES, hebben we dit bericht opgesteld om de belangrijkste informatie over dit onderwerp op één plek te verzamelen.

Om te beginnen willen we de fundamentele en belangrijkste veronderstelling in herinnering brengen met betrekking tot het functioneren van VIES vanuit het oogpunt van systeembeschikbaarheid:

De verificatie wordt uitgevoerd aan de hand van de nationale BTW-database die overeenkomt met de geselecteerde lidstaat/Noord-Ierland. Daar is niet BTW database op communautair niveau. Ter verificatie wordt uw verzoek via een beveiligde intranetdienst die de nationale douane- en belastingadministraties met elkaar verbindt, naar de nationale database gestuurd en wordt het antwoord binnen enkele seconden teruggestuurd.

 

MS_MAX_CONCURRENT_REQ efout voor Duitsland (DE) EU BTW-nummers

Allereerst is een van de meest voorkomende fouten de MS_MAX_CONCURRENT_REQ-fout, die volgens onze statistieken in 95% van de gevallen voorkomt bij het verifiëren van EU-btw-nummers uit Duitsland (DE). We hebben dit probleem gedetailleerd beschreven in ons vorige bericht op onze website: Ernstige problemen (MS_MAX_CONCURRENT_REQ-fout) bij het verifiëren van bedrijven uit Duitsland (beginnend met DE) in VIES. We raden u aan op de link te klikken en meer te weten te komen over de oorzaak van het probleem en de mogelijke oplossing.

 

Andere mogelijke fouten geretourneerd door VIES

Hieronder vindt u een lijst met fouten en hun interpretatie die nog steeds door het VIES-systeem kunnen worden geretourneerd:

 Service unavailable. Please re-submit your request later er is een fout opgetreden op netwerkniveau of op webapplicatieniveau.
 Member State / Northern Ireland service unavailable. Please re-submit your request later – de aanvraag bij de lidstaat/Noord-Ierland reageert niet of is niet beschikbaar. Raadpleeg de Zelfcontrole pagina om de status van de aangezochte lidstaat/Noord-Ierland te controleren.
 Request time-out de aanvraag heeft binnen de gestelde termijn geen antwoord ontvangen. Probeer het later opnieuw.
 Your request for VAT validation has not been processed. The VAT Number is currently blocked, please contact TAXUD-VIESWEB for further information Het BTW-nummer dat u aanvraagt, kan niet worden geverifieerd. Neem contact op TAXUD-VIESWEB voor meer informatie.
 Your Request for VAT validation has not been processed. The maximum number of concurrent requests has been reached. Please re-submit your request later or contact TAXUD-VIESWEB for further information Uw verzoek kan niet worden verwerkt vanwege veel verkeer op de webapplicatie. Probeer het later opnieuw.

Pagina voor zelfcontrole

Het team dat het BTW-informatie-uitwisselingssysteem onderhoudt, maakt het al geruime tijd mogelijk om onafhankelijk de beschikbaarheid van systemen in individuele lidstaten van de Europese Unie te controleren op de officiële website van het VIES-systeem.

vies monitoringpagina

Als u een bericht ontvangt over de onbeschikbaarheid van de dienst in een bepaalde lidstaat, raden wij u daarom aan de website te bezoeken Zelfcontrole officieel website en controleer de status van het land waarvoor de zoekopdracht een fout heeft geretourneerd.

.

Onbeschikbaarheidsverschuivingen

Om meer te weten te komen over de onbeschikbaarheid verschuivingen van het VIES-systeem, klik dan op de onderstaande afbeelding, die een lijst weergeeft van de geplande onbeschikbaarheid van systemen die EU-btw-nummers in individuele lidstaten verifiëren:

vies van onbeschikbaarheidsverschuivingen

Dusurce: Officiële website van het btw-informatie-uitwisselingssysteem.

.